tein

Late for the Sky

tein | 12 Mart, 2009 00:45

Sjećaš li se...ti, Trevisu naše mladosti, kojeg nema... 

Late for the Sky slušali smo još u stomaku, sjećaš li se? Trevisu, sjećaš li se kad smo mislili da samo dobri umiru mladi? Sjećaš li se teorije, po kojoj bebe dok su u stomaku mogu da slušaju muziku i da smo mi kao bebe vjerovatno slušali onovremeni hit Late for the Sky Jacksona Browna. Bilo je to u vrijeme našeg začeća 1974/75. godine. Tih godina snimao se Taxista. U jednoj od filmskih scena Trevis sa revolverom u ruci, raskopčane bijele košulje, gledajući TV na kojem dvoje mladih plešu uz pjesmu Late for the Sky krene da promijeni Svijet. Mi smo se zatim rodili i svaki put kad bi pjesmu ponovo slušali, imali smo osjećaj da smo je negdje ranije čuli. Da Travisu, čuli smo je u stomacima naših majki. Sjećaš se?

 

Bio si najbolji. Pio si i pušio najviše. Pišao i pljuvao najdalje. Živio si najkraće.

 

Bio si uvijek nasmijan i vedar, blag i miran, ali uvijek spreman za akciju svake vrste i u svako doba. Bio si ludo dobar i neobičan. 

 

Sjećaš li se Trevisu kad si me učio kako se puši i pije? Sjećaš li se piva kojem je istekao rok trajanja, vina koje miriše na naftu, jeftine rakije i još koje čega? Bježanja od kuće, sjećaš li se?

 

Sjećaš li se škole i rata i kada nam je jedan drug bio ranjen u guzicu? I tome smo se smijali, jel se sjećaš?

 

Znaš li Trevisu da se na pijesku i na mjestima na kojima je nekad raslo žbunje, po kojem smo povraćali, podižu nove zgrade? Vjeruj mi da su ljudi odvratni i loši kao nekad, samo da znaš.

 

Znaš da sam sa svojom Oljom i da imamo Dimitrija? Znaš li da Mosi ima Ivana?

 

Ti, Trevisu jedan, što si otišao tako rano, evo decenija će...

 

I znam šta bi sada rekao: ne bi rekao ništa, jer bi se samo smijali.

 

Znaj, i kad se vidim sa Mosijem da o tebi nikada ne pričamo, zato što STALNO MISLIMO NA TEBE, ti jebeni Trevisu naše mladosti, koji si nas ostavio tako rano...

  

Mladenu S.      

 

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb